søndag 24. oktober 2010

Å, kom igjen - ta frem dressen igjen.
Dolce & Gabbana skjønner seg på hvordan en mannlig byråkrat bør se ut i korridorene. Se bare bort fra fyren i underbukser på det midterste bildet ... Han vil vi helst ikke påtreffe i korridoren.

6 kommentarer:

Erlend sa...

Du ville vel ikke ha noe imot å treffe ham i korridoren etter arbeidstid?

Har du forresten noen synspunkter på sjakett? Jeg greide å skremme vekk en kollega her om dagen da jeg antydet at det var et plagg jeg gjerne ville prøve en gang.

Nils sa...

Jeg lurer mest på om disse gutta hadde brukt like mye tid til notatskriving som de har brukt på sveisen. Jeg har min tvil.

Skjønt har de kompetanse, kompetanse, kompetanse (og resultater) så lykkes de nok, det har jeg lært av Holgersen&Tversnes.

Oh, btw: sjakett er tull. Dress eller smoking holder i alle sosiale sammenhenger. Skal jeg være vriompeis og pinlig nøyaktig så er sjakett et ettermiddagsantrekk også. Nei, dress/smoking funker til alt. -Nils

Fra kontorfronten sa...

Erlend: Vi vil helst ikke møte menn i underbukse i korridorene her. Særlig ikke i mørklagte korridorer etter endt arbeidstid. Vi foretrekker påkledde kolleger.

Angående sjakett: Vi er nok større tilhengere av dress enn av sjakett. For vår del leder sjakett tankene over på lukkede brorskap og hemmelige ritualer eller i retning av britiske overklasseaktiviteter.

Nils: Er man nøye på sveisen er man kanskje nøye i notatskrivingen også?

Et raskt søk på google viser at dine påstander rundt sjakett er noe misvisende: "Sjakett er formiddagsversjonen av kjole og hvitt og den brukes ikke i selskaper som begynner etter kl. 15.00." Vi er forvirret. Har EAOI egne regler for praktisering av sjakettbruk?

Erlend sa...

Smoking er et aftenantrekk til bruk etter kl. 18.00, på samme måte som kjole og hvitt. Dessuten kan det ikke brukes i kirken, såvidt jeg har forstått.

Så sjakett har stadig en misjon, etter det jeg kan se.

Fra Kontorfronten får uttale seg om sitt syn på Yves Saint Laurents «le smoking» for kvinner.

Nils sa...

Åi! kanskje det er en sammenheng mellom tid brukt på sveisen og tid brukt på notatskriveing? Jeg har aldri tenkt på det slik. I så fall kunne jeg vurdert å ha dem i EAOI. Men jeg hadde holdt dem under ekstra oppsyn selvsagt, for det er noe mindre tillitsvekkende ved slike folk.

Sammenhengen mellom velholdte sko og en solid arbeidsmoral er imidlertid kjent. -Nils

Fra kontorfronten sa...

Erlend: YSLs kvinnelige variant av smoking er intet mindre enn fantastisk. Mer pyntet enn det går det faktisk ikke an å bli som kvinne.

Nils: Vi holder kanskje en knapp på litt bustete hår selv. Når sant skal sies. Og det skal det jo. Vi skal foreta interne undersøkelser når det gjelder velholdte sko og arbeidsmoral.

Erlend og Nils: Dette var en lærerik post for oss alle!