tirsdag 8. juni 2010

Don´t look (at me) now

I følge en meget informativ og relevant artikkel er arbeidstakere på sitt vakreste på mandager. Skal vi tro det som står er det altså en svært stor og uforklarlig (?) variasjon i tidsbruk foran speilet om morgenen. Det kommer frem at variasjonen er kjønnsrelatert, men også - og mest interessant - det er stor variasjon i tid som brukes foran speilet mellom de ulike ukedagene!

Vi har de siste dagene forsøkt å sjekke om dette stemmer for arbeidstagere i egen virksomhet. Vi kan rett og slett konkludere med at dersom det skulle være slik at våre kolleger gjør større innsats på mandager enn på fredager, klarer vi ikke å spore det direkte og synlige resultatet av denne innsatsen. Tilsynelatende kan dette nesten sies å være motsatt, på fredager ser folk ut til å ha strammet seg opp. Iallefall de av oss som tenker å ta turen til et av de nærliggende etablissementene. Vi har to forslag til konklusjoner på den varierende tidsbruken:

Enten:
Vi er kjent med at enkelte virksomheter praktiserer uncasual friday. I utgangspunktet skulle man tro at å anta den uncasuale stilen vil kreve mest tid foran speilet, men samtidig er det jo en kjent sak at å se tidsriktig casual ut er tidskrevende. Kanskje er det derfor undersøkeelsen konkluderer med mest tidsbruk tidlig i arbeidsuken?


Eller:
Kan det være at dersom undersøkelsen hadde vært foretatt i Norge, ville resultatene vært noe annerledes? På den store øya i vest er det vel en temmelig lang tradisjon for casual fridays?

Hva tror dere?

4 kommentarer:

Nils sa...

Jeg tror 'kjeden Debenhams' er nært forbundet med Vitaministituttet i Schweiz som vi husker bare var tull og tøys. I den grad man bruker tid foran speilet skjer det nok på fredagene. Som kjent praktiserer en hemmelig fraksjon i EAOI 'Uncasual Friday'. I tillegg byr fredagen på gode muligheter for sosialisering rett etter jobb. Igjen kan jeg bare referere til EAOI men her har vi vår egen takterrasse med ølservering, DJ og fullt hus hver fredag fra 1430 (sommertid!) i juni. Det er hevet over enhver tvil at sist fredag hadde en rekke lisensansatte brukt mer tid enn normalt foran speilet. Dette gjelder særlig den kvinnelige delen av arbeidsstokken - sånn sett hadde Vitamininstituttet helt rett.

Fra kontorfronten sa...

Du mener vel at Fra kontorfronten har rett? Vi antar at det er på fredager det brukes mest tid foran speilet. Både før, under og etter arbeidstid.

Vi er forresten overrasket (gledelig) over å høre at EAOI holder seg med eget etablissement på fredager. Det høres nesten fantastisk ut dersom man forestiller seg sol og skyfri himmel. En forutsetning for at det skal bli fantastisk er selvsagt at man ikke er lei av sine kolleger etter endt uke. Vi antar imidlertid at ideen om noe ligende på våre tak ikke vil slå helt an hos våre øverste ledere. Sukk. Men vi har jo mange alternativer å velge mellom i umiddlebar nærhet. Det er en trøst.

Nils sa...

Klart jeg mener at Kontorfronten har rett! Det har dere da allid, eller? nei, jeg betviler ikke sannhetsgehalten i Kontorfrontens påstander. Så tid foran speilet er bra, helst på damer og det er best hvis det skjer på fredager. Sånn er det med den saken.

Forøvrig blir øl på taket her i EAOI aldri kjedelig. Det er så mange avdelinger å henge med og så mange herlige folk at fredagene blir kun en lek. Hvertfall frem til de stenger utpå kvelden, da er vi on our own og må søke tilflukt ett eller annet sted rundt Y'torget.

Disponerer forresten ikke Kontorfronten et helikopterdekk på taket? Kan man ikke drikke øl der?

Fra kontorfronten sa...

Disponerer - vel... Vi antar forresten at det blåser vel friskt på slike helikopterdekk. Slikt gjør det vanskelig å holde både outfit, hår og forfriskninger i orden på en gang.

Nei, vi sitter heller i le enn i lo.