onsdag 5. mai 2010

Gjenkjennelsesfaktor

I helgen leste Fra kontorfronten en artikkel i et magasin om byråkrater i byråkrathovedstaden Brussel. Artikkelen gir innblikk i hva noen steller med i løpet av sin arbeidsdag. Det nevnes i fleng alt fra kyllingoppdrett, CO2-fangst, rusbrus, vannscootere, bussruter og fotballstadionplaner. Et bredt saksfelt. Ingen sak er for liten, eller for stor. Eller en sammensatt portefølje, som det heter i våre rekker. Enkelte av sakene har en årelang historikk. Vi kjenner oss godt igjen.

Lengre ned i artikkelen blir en viss gruppe byråkrater sammenlignet med landsforrædere og zombier. Nei nei nei!

Men en ting som fanget vår oppmerksomhet spesielt var at byråkrathumoren tydeligvis er ganske lik på tvers av landegrenser. Forkjærlighet for forkortelser som de fleste uinnvidde ikke forstår eller misforstår. Vi morer oss godt over utenforståendes misforståelser som tidvis gir byråkrater interessante utfordringer fullstendig utenfor eget saksfelt.

2 kommentarer:

Nils sa...

Hehe, forkortelseshumor ja! Vi har enkelte svært interne og minst like morsomme vitser her i EAOI men jeg er ganske sikker på at byråkratene har en langt større portefølje av herlig tørre vitser på dette feltet. Mon tro vi klarer å utveksle felles morsomheter over en øl en dag. Jeg har troen. -Nils

Fra kontorfronten sa...

Ved passende anledning kan morsomheter utveksles. Men vi har ingen tørre vitser å by på.