mandag 10. mai 2010

Byråkratiske tåpeligheter

En del interne dokumenter bør forbli interne. En kjent sak. En kjedelig episode i England minner oss på dette. Et internt notat med en del fantasifulle forslag som har kommet på avveie blir i ettertid omtalt som "tåpelig" og aktuelle saksbehandler har fått andre oppgaver. Huff, vi får byråkratiske frysninger nedover ryggen. Nå må vi kanskje begynne å bruke makuleringsmaskinen flittigere? Særlig hvis mange nå har fått en ide om at det sirkulerer lignende notater i våre korridorer. Vi lover, det gjør det ikke!

Det er imidlertid ikke klart for oss om det omtalte notatet er laget på eget initiativ av den aktuelle saksbehandler eller om det ble utformet etter en bestilling. En opplysning av avgjørende betydning spør du oss.

Lærdommen er som følger: Det er best å ikke være for kreativ i notatskrivingen. Man venter med å produsere noe skriftlig til man han fått en klar bestilling fra leder. Sender notatet trygt i elektronisk saksgang til leder og venter på godkjentstempel. I fall noe tåpelig skulle komme ned på papiret løper vi til makuleringsmaskinen. Fort.

Ingen kommentarer: