mandag 8. mars 2010

Årets byråkrathappening

På fredag gikk den årlige Byrockratfesten av stabelen. Dette er anledningen for å treffe flere hundre statlige kollegaer i festlig lag. Ja, dere kan tenke dere selv hvordan det tar seg ut når byråkrater slår ut håret både på scenen og som publikummere og bytter ut blåskjorten med en rosa (!). Før vi dro avgårde fikk vi imidlertid en bemerkning fra en bekjent utenfor byråkratiet og hvordan han så for seg en slik kveld: "Byrockratfest? Å, er det der dere går med svarte korte skjørt, oppsatt hår, strenge briller og har saksdokumenter under armen. Høres veldig morsomt ut..."

Men hva er egentlig galt med det? Det er jo bare å legge til et par glass vin og god musikk så er stemingen av det gode slaget. Skjørt og oppsatt hår kan vel i enkelte henseender være en stemningsskaper i seg selv. Har vi blitt fortalt.

Kvelden startet med utdeling av Det gyldne notat med flere underkategorier. Under denne seansen ler vi godt av våre egne påfunn gjennom året. Det er stas å vinne en av prisene og veldig stas å få mulighet til å holde takketale på vegne av sin virksomhet. Blant annet ble det delt ut pris for beste design i offentlige dokument. Her var det mye flott og vi må si at det ble en verdig vinner i kategorien. Forsiden på vinnerrapporten har uante tolkningsvarianter. As we like it med mye av det vi produserer, vil kanskje mange si.

Vi gir oss ende over. Maken til spekulativt grafisk design står det respekt av.

Det var en fin aften.


Ingen kommentarer: