tirsdag 10. november 2009

Innrømmelser

Fra kontorfronten var forleden involvert i et møte der et visst rundskriv ble diskutert. En av møtedeltakerne var noe kritisk til hvordan det aktuelle rundskrivet var utformet. Det ble sagt at rundskrivets oppbygging manglet logikk og at dette gikk utover lesbarheten og dermed også forståelsen av innholdet. Det var stort sett enighet om dette. Diskusjonen tok imidlertid en annen vending da den fremste kritikeren erkjente at han selv hadde forfattet dette rundskrivet.

Fra kontorfronten forsøkte da å fremme forslag om å endre rundskrivet. Forslaget ble kontant avvist. Begrunnelsen var at dette ville forvirre underliggende etat da denne nå er vant til å forholde seg til rundskrivet i sin eksisterende form og at det derfor lett ville kunne bli misforståelser ved evt. endringer.

Stabilitet fra statlig hold er viktig.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Kan hende notatet manglet kulepunkter? Kulepunker kan rydde opp i selv den mest ustukturerte brødtekst. -Anonym

annikken - osloliv sa...

Hahaha!

Skal ikke dere begynne med sånn klarspråk nå da?

Fra kontorfronten sa...

Anonym: Altså, her snakker vi om et rundskriv, ikke om et notat. Det er enstor forskjell. Men takk for tipset likevel. Selv om mye kan tyde på at vi må bruke litt tid på å klargjøre vår praksis rundt dette med kulepunkter og brødtekst. Og så skal man jo i tillegg forholde seg til overskrifter og deloverskrifter. Sukk.

Annikken: Ja, vi har hørt og lest rykter om dette. Men vi venter fremdeles på å motta "Kansellisten" i våre posthyller. Inntil da får nevnte rundskriv være som det er.