fredag 12. desember 2008

Opplev statlig administrasjon gjennom dans

Fra kontorfronten har naturligvis vært på forestillingen Departementet regissert av Jo Strømgren Kompani på Dansens hus i hovedstaden.

Det var en opplevelse! Stykket handler om fire byråkrater som lever sine liv dypt inne i et departement. Omverdenen møter de gjennom blinkende lamper og hastesaker som kommer via det interne rørpostsystemet. Noen små og noen store. De fire byråkratene er egentlig bare vikarer, men det har de glemt. De har vært på jobb lenge. Arbeidet er nøye oppdelt i avgrensende oppgaver for den enkelte byråkrat. Innimellom er det lite å ta seg til på kontoret. Da leker byråkratene. Møtet med verden utenfor virker både fristende og skremmende for de isolerte byråkratene.

Fra kontorfronten gjenkjente kontorlivets utfordringer og gleder. Har regissøren tittet oss i kortene? Vi anbefaler varmt denne forestillingen.

5 kommentarer:

"SENDERO DE VIDA" CATAZAJÁ sa...

Hello, mis mejores deseos para tí. God bless you.

Anonym sa...

Akk! Der kom Byråkraten meg i forkjøpet! Jeg hørte om denne først i dag og tenkte å anbefale den til deg ettersom den unektelig har et byråkrat-tema. Egentlig burde jeg satset høyt og invitert Byråkraten på en blind date til forestillingen men det hadde jeg neppe turdt. Turt? Turd? Uansett. Kanskje blir det heller en Hyllest Til Offentlig Virksomhet-swing ved bardisken på et av Sentrums rockesteder i stedet. Hvis jeg ser deg, da. -Anonym

Fra kontorfronten sa...

Anonym: Ja, vi er raskt ute når det gjelder yrkesrelevant underholdning. En slik swing du beskriver, kunne jo vært morsomt? Men, byråkrater er jo ikke så lette å få øye på. Vi sier; se etter NOUen i veska.

Anonym sa...

Hvis du ser etter nelliken min i jakkeslaget skal jeg se etter NOUen din!-Anonym

Fra kontorfronten sa...

Nellik er den nye rosen... It´s true.