tirsdag 25. november 2008

Siste signalmote på møtefronten



Fra kontorfronten har i helgen oppdatert seg på møtekultur og møtetegn, - og skikk og bruk innenfor møtetegn. Hittil har vi levd i den tro at det er tilstrekkelig å beherske innlegg og replikk-tegnene. Men nei, det viser seg at i møteverden bør man eller kan man også benytte tegnet saksopplysning (et tegn som Fra kontorfronten tidligere kun har kjent som time-out). Saksopplysning? Det hender vi har slike. Disse skal aldri mer forveksles med et regulært innlegg eller en fattig replikk.

Heretter skal det bli andre møter!

4 kommentarer:

Strekker sa...

Husker jeg ble oppdratt i dette som ung Natur og Ungdom-ungdom! Saksopplysningstegnet ble heftig brukt under landsmøtene.

I tillegg hadde de overtatt klapping slik den forekommer i tegnspråk - man holder hendene i været med fingrene oppover og slark i håndleddet, og vifter i vei. Litt som om man prøvde seg på en virrete pol-ball. Ble benyttet for å uttrykke bifall med taler. Noe for byråkratene?

Fra kontorfronten sa...

Vi tror absolutt det kunne været noe de gangene dette behovet skulle dukke opp! Bør kanskje testes ut på interne møter i første omgang. Finnes det et tegn for det motsatte forresten?

Strekker sa...

Jeg kjenner ikke noe mer subtilt enn tommel ned. Dét kan kanskje skape misstemning mellom sindige byråkrater.

Fra kontorfronten sa...

Du er nok inne på noe. Men det kan kanskje testes ut litt under bordplaten. Som et alternativ til den tradisjonelle "telle til ti".