fredag 19. november 2010

Samtale med det private

Ja, det hender man etter kjernetid påtreffer mennesker som ikke får sin lønn betalt av staten. Og det hender disse kan komme med interessant informasjon og relevante spørsmål. Her er et utdrag fra en slik samtale:

Da vi på oppfordring fortalte hvor vi var ansatt kom det første spørsmålet: "Har dere eget kontor, men navneskilt utenfor?" Ja da, det har vi! I det private er de tydeligvis ikke helt ferdige med kontorlandskapstrende ennå. De har vår dypeste medfølelse.

Så ble det snakk om fredagstradisjoner. Ja, vi har jo noen, men det kunne ikke måle seg med det privare. Hos dem var det nemlig gratis øl og pizza på jobben hver fredag. Det hørtes jo fristende ut, men på den andre siden så er det kanskje greit å betale sin egen pizza (på valgfritt sted) etter jobb på fredag.

Så var turen kommet til å diskutere arbeidsantrekk. De private fotalte oss da at jentene på deres arbeidsplass bare var sååååå drøye. De gikk i korte skjørt og pumps. Ja, det var helt drøyt faktisk. Vi holdt klokelig munn og dro blyantskjørtene så langt ned på hoftene det bare gikk. Ikke vil vi bli tatt for å jobbe i det private heller!

Når vi ser på det i ettertid har jo samtalen vært innom flere sentrale tema. Kontorplass, after work tradisjoner og kontoraoutfits. Ting vi er opptatt av!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hmmm... i mitt private glimrer øl og pizza med sitt fravær - hvor kan jeg klage?

Det bør da (minst) være én statlig regulering på sånt?

Fra kontorfronten sa...

Kanskje du skal prøve Arbeidstilsynet evt. Likestillings-og diskrimineringsombudet. De vil nok ha kjennskap til aktuelle reguleringer for din bedrift.