torsdag 16. september 2010

Hjertelig velkommen

Fra kontorfronten merket seg med interesse et oppslag på intranettet forleden. "Rådgiver x ble ansatt i avdelingen i april." I april? Slik en hyggelig velkomst, det eneste problemet vi kan se er at denne velkomsten må vel sies å være noe forsinket.

Mon tro om det annonseres på samme måte når man slutter? "Rådgiver x sluttet i avdelingen for 6 mnd siden?" Ingen som har lagt merke til det? Nei, se det ja. Med undertekst: "Satt stort sett og gjemte seg på kontoret."

Vi frykter våre avskjedshilsener.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, dette er en svært relevant problemstilling. Jeg har nylig møtt flere av mine tidligere kollegaer som ikke har merket at jeg har sluttet i virksomheten, og det for flere måneder siden. Jeg lurer nå på om dette sier mest om meg eller mest om virksomheten. Hva tror dere, byråkrater?

Nils sa...

Hvis en byråkrat jobber jevnt og flittig men ingen ser eller hører dette, jobber da byråkraten? -Nils

Fra kontorfronten sa...

Anonym: Huff! Det høres ikke ut som en virksomhet som tar informasjonsutveksling på alvor. Og heller ikke ut som en virksomhet det var verdt å være lengre i. Godt du har funnet noe nytt!

Nils: Det var da et voldsomt filosofisk spørsmål på en mandag (fredag). En viktig vurdering er jo også spørsmålet om arbeidet skal synes og høres utad til offentligheten.

Men for all del, dette er jo en problemstilling vi står ovenfor daglig. Og for å rettferdiggjøre vår arbeidsdag så vil vi si at; Ja, vi jobber selv om ingen ser eller hører det. Hardt og lenge jobber vi!