torsdag 18. mars 2010

Effektiviseringstiltak

Hvis byråkratdamer skulle hatt uniform (og det kunne vi gjerne hatt) burde Alberta Ferretti laget dem. Kort oppsummert: Liberté, égalité, fraternité. Trolig hadde det blitt færre kjernetidsanmerkninger dersom man slapp å vri seg foran skapet hjemme om morgenen. Staten kunne forresten godt også ha subsidiert lipstick. La oss si tre lipsticks av god kvalitet pr.år. Ikke for mye forlangt. Vi går gjerne på et av byens større parfymerier med en statlig rekvisisjon i vesken.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Da skal jeg skue etter en lipstickrød byråkratgrå dame på et av byens mer sentrale utesteder i kveld. Tror jeg begynner bak et shuffleboard.

Og selvsagt er vi enige om EAOI, 'S' var en glipp. Men når jeg først er anonym viser det seg at jeg ikke kan slette kommentaren og rette opp feil. Kanskje skulle jeg en gang for alle tre ut av de anonymes rekker og gi EAOI et ansikt. -Anonym

Glamouroversetteren sa...

Yes, snyggt! Det er det jeg alltid har sagt, et blyantsmalt, svart skjørt gjør tilværelsen mindre komplisert.

EAOI?? Må være noe internt byråkratsnakk.

Anonym sa...

Det er så mye interessant byråkratstoff i avisene om dagen at jeg må poste enda et nytt innlegg her. Forleden problematiserte Stanghelle rundt Apenes' arvtager i Datatilsynet og sa at "Man kan jo velge en grå byråkrat eller jurist med papirene udiskutabelt i orden, men uten vilje og evne til å starte de personverndiskusjonene som er en forutsetning for at utviklingen ikke går helt over styr." Som om det er galt å være grå? Eller byråkrat? Mon tro Stanghelle hadde skiftet mening hvis det var lipstick on.

I dag bragte den samme avis en motereportasje hvor byråkratmoten langt fra var grå. Ja, jeg lurer jaggu på om disse byråkratmodellene har papirene i orden også. http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/article3573889.ece

-Anonym

Anonym sa...

Som mannlig byråkrat er jeg veldig for dine tanker. I NAV burde vi ha både mannlige og kvinnelige uniformer. Dette krever dog garderobefasiliteter så vi ikke risikerer å bli banket på vei hjem.

Fra kontorfronten sa...

Fast anonym: Fra kontorfronten ser svært positivt på at offentlig ansatte av og til trer ut av de mørke ganger og viser ansikt. Gjerne bak et shuffleboard, om det skulle passe seg best.

Takk for interessante tips, vi skal ta både Stanghelles bekymringer og motereportasjen i nærmere øyensyn.

Glamouroversetteren: Vi kan avsløre at EAOI står for En Annen Offentlig Institusjon. Det er mange slike og som byråkrater er man jo som kjent glad i forkortelser.

Ny anonym: Vi forstår problematikken, ved uniformsbruk må man forutsette garderobefasiliteter. Offentlige ansatte må være trygge på at de kommer seg hjem uskadde.

Anonym sa...

Jeg tror jaggu jeg må invitere deg ut på en øl. Til uken, i påsken kanskje? -Anonym

Fra kontorfronten sa...

Fra kontorfronten setter stor pris på slike hyggelige invitasjoner fra ansatte i andre offentlige institusjoner. Vi takker selvsagt ja til tilbudet, men anbefaler at det finner sted etter påske!

Nils sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Fra kontorfronten sa...

Kontaktinformasjon tatt t.e.

Hilsen
frakontorfronten@gmail.com