Etter av vi ble byråkrater leter vi stadig etter aktuell byråkratmote. Etterhvert ser har vi lagt merke til at mange av de store moteskapere utvilsomt har hentet inspirasjon fra vår yrkesgruppe eller alternativt har oss i målgruppen for en del av sine kolleksjoner. Hvem skulle trodd at vi som stort sett sitter bortgjemt på våre kontorer kan være slike inspiratører, ja for ikke å snakke om muser, for kreative designere. Vi liker ikke å skyte av oss selv, men er selvsagt ikke så lite beæret. Akkurat nå ønsker vi oss lignede outfits som disse fra Rachel Roy. Mulig utringningene er vel dype, men en undertrøye med søte blonder under skulle vel gjøre antrekkene presentable i korridorer og møterom?
torsdag 25. februar 2010
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
8 kommentarer:
Finnes det statlige normer for utringning i offentlig tjeneste?
Vi kjenner ikke til noen reguleringer på dette området, men vil i alle tilfeller undersøke dette i Statens personalhåndbok. Er det ett sted hvor dette kan stå så må det være der. Er det forresten en generell oppfatning om at det er et behov for sterkere statlig styring på området?
Jeg ville finne det naturlig at det på dette, som på så mange andre områder av samfunnsmessig betydning, finnes statlige normer.
Selv arbeider jeg i det private, men store private virksomheter tar jo ofte over statlige regulativ (jf. «statens satser»), og formodentlig vil det samme skje på dette feltet.
Fra kontorfronten vil snarlig tipse relevant myndighet om behovet for regulering. Mulige utilsiktede konsekvenser bør vel, som vanlig er, utredes.
I dette tilfellet ville jeg finne det rimeligere om de mulig utilsiktede konsekvensene ble utringet.
Målet må selvsagt være opprettelsen av et statlig utringningsdirektorat.
Byråkratiets virkeområder kjenner ingen grenser. Spørsmålet er fra hvilken overordnet myndighet dette direktoratet bør styres?
Her er det klart flere muligheter:
- Utringning forekommer helst hos kvinner, ikke hos menn. Det er med andre ord en sak for Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet.
- Utringning viser frem en del av kroppen. Det er altså en sak for Helse- og omsorgsdepartementet.
- Utringning involverer gjerne blonder og annet type stoff; dette har mye til felles med garn. Saken hører til under Fiskeridepartementet.
- Utringninger kan vekke syndige tanker hos sarte sjeler. Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet bør håndtere dem.
- Utringninger kan bli siklet ned i av individer av tvilsom vandel. Dette faller klart under straffeloven, og Justis- og politidepartementet bør ta seg av spørsmålet.
Etter en samlet vurdering har jeg kommet til at saken, gitt dens overgripende og interdepartementale natur, best håndteres av SMK, nærmere bestemt av minister uten portefølje, Karl Eirik Schøtt-Pedersen.
Det burde antageligvis nedsettes en tverrdepartemental arbeidsgruppe. Umiddelbart. Vi holder en knapp på FAD når det gjelder ledelse av denne hurtigarbeidende gruppen. Det dreier seg jo tross alt om et område som antagelig til slutt ender i SPH.
Legg inn en kommentar