mandag 23. november 2009

Hvordan få dagen til å gå

Fra kontorfronten plages sjelden av langsomme timer på jobb. Vi kan forsikre om at det arbeides flittig. Både på kontorene og i korridorene. Vi har imidlertid etterhvert fått litt rutine på hvordan man kan skaffe seg små pauser i en travel hverdag. Trikset er nemlig å få det til å se ut som om man jobber, også da. Enten alene eller sammen med kolleger. Man trenger ikke avtale slike små "breaks" - det praktiseres som en stille overenskomst mellom kolleger. Et kjent triks er dette:

Stå på et kontor hos en kollega og bla i telefonkatalogen for hele organisasjonen. Denne katalogen har en anseelig størrelse og det mange ansatte å lese gjennom. Man kan blant annet ta for seg dette:
  • foreslå avdelinger eller seksjoner som burde vært lagt ned, slått sammen eller redusert vesentlig

  • more seg over rare sekjonsnavn

  • more seg over rare byråkratnavn

  • undre seg over organisasjonens mange ulike og tildels ukjente arbeidsfelt

Kan hende andre har lignende erfaringer å dele med oss?

4 kommentarer:

Anonym sa...

Her i En Annen Offentlig Institusjon går brorparten av ressursene med til å produsere tv-program. Et triks for å virke opptatt men i virkeligheten bare drive danlk er å bære på en videokassett. Da er man pr definisjon arbeidssom. Med en videokassett under armen kan man altså slentre unna mangt et dagsverk. Ikke at Anonym har forsøkt det selv - jeg kan forsikre om at det jobbes svært hardt for at vi fortsatt skal kunne forsvare god og trygg offentlig fullfinansiering i mange år. Samt å lage glitrende program til folket selvsagt. -Anonym

Fra kontorfronten sa...

Det å bære på videokassett må være tilsvarende å bære på notater her i vår organisasjon. Forøvrig har vi selvsagt full tillit til at det arbeides hardt i enhver offentlig institusjon, også Deres.

Anonym sa...

Jeg vil henvise til http://supermarina.wordpress.com/2009/09/18/hvaffornoe-ingen-kaffepauser/ og påfølgende innlegg for tips.

Fra kontorfronten sa...

Tips er herved tatt til etterretning (TE), som det heter i staten.