onsdag 21. oktober 2009

Våre daglige utfordringer

Det hender det utspiller seg utfordrende situasjoner foran skuffer og skap i hjemmet før kjernetid. Outfiten som var, eller i det minste føltes vellykket for tre dager siden er ikke brukbar. What to do?! Ofte hjelper det å ty til et par klassikere. Blyanskjørt og high heels.
Ikke sjelden hender det også at det tas med skift til kontoret i tilfelle behovet for endringer melder seg midt i notatskrivingen.

Rikskringkastingen har i anledning regjeringsskiftet laget et særdeles nyttig oppslag om regjeringsmedlemmenes klesvalg. Her er det lærdom å hente. Fra kontorfronten oppsummerer her for interesserte både i statlige virksomheter og privat næringsliv:

Det fastslås at regjeringens medlemmer er forsiktige med farger. Sort og grått er dominerende.
Det er heller ingen ukorrekte skjørtelengder å anspore. Om det er avtalt spill (som vi har hørt det ofte er innenfor politikkens verden) eller om klesvalget har bidratt til det enkelte regjeringsmedlems nåværende posisjon vites ikke. Det slås imidlertid fast at regjeringens kleskode symboliserer trygghet, ordentlighet, alvorlighet og makt. Maktens farger er visstnok sort og rødt. Til slutt utropes sågar Siv Jensen til motedronningen på Stortinget av en såkalt moteekspert. Vi er i tvil om dette siste.

Vi lærer stadig nye byråkrattriks. Så også her. Ordentlighet (en byråkratisk dygd) fremvises ved hjelp av nøytrale farger og anstendige snitt og lengder. Det tas til etterretning eller T.E som vi sier internt. Mulig vi har utfordret vår fremtidige skjebne ved et par anledninger. Vi har blant annet ikledd oss skjørt i uanstendige lengder. Kanskje bør vi vurdere å benytte maktfargen rødt i større grad enn tidligere? Et naturlig valg foran neste møte med underliggende etat?

En ting er sikkert - vi skal verken konsultere frk. Jensen eller den såkalte moteeksperten når det gjelder vår byråkratoutfit.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Nok et godt eksempel på at vi her i En Annen Offntlig Institusjon kan by på så mangt. Nå når finansieringen er sikret de fire neste årene er det bare glede! -Anonym

fru Storlien sa...

Jeg var spesielt imponert over de lilla-koordinerte damene til høyre og venstre for statsministeren. De MÅ ha snakket sammen. Og så et faglig spørsmål - hvordan klarer kontorfronten å sitte i pencil skirt en hel dag? Mine ender uskjønt rundt øvre lår...Eller, tilbringer dere mye tid i heisen ( tidligere innlegg)?

Fra kontorfronten sa...

Anonym: Vi er sterke tilhengere av En annen offentlig institusjon og ønsker dere hjertelig til lykke med tilstrekkelige midler i de kommende årene (gitt at dette følges opp i de årlige budsjettene).

Fru Storlien: Noen har alltid snakket sammen. Og når det gjelder dine erfaringer knyttet til bruk av nevnte bekledning, - vi har lignende erfaringer, men vi har også lang trening og ser at det hjelper. Noe tid tilbringes uansett i heisen, men det er uavhengig av outfit.