onsdag 28. oktober 2009

Spørsmål ved bestilling

Fra kontorfronten har travle dager for tiden. Allikevel er det rom for enkelte kontoradspredelser i hverdagen. Ved bestilling av kontorutstyr, i dagens tilfelle post-it-lapper i fine farger, kom vi i den samme katalogen over bokser med sjokolade fra en kjent sjokoladefabrikk litt lenger sør i landet. Vi lurte på følgende: Ville det være ukorrekt av oss å føre opp en slik boks på bestillingen? Ville vi, i tilfelle bestillingen ble godkjent, måtte dele med øvrige kolleger? I det hele tatt, en rekke spørsmål meldte seg mens vi satt og bladde.

Kanskje det allikevel er enklest å holde seg med nødvendig kontorgodteri selv? Da er vi sikre på både utvalg, beholdning og hvor godene oppbevares. Og det siste er selvsagt hemmelig.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Her i En Annen Offentlig Institusjon kan vi melde om at JULEMARSIPANEN HAR KOMMET! Det er pur glede - litt på jobb, mest på fritiden, i den grad vi har noe. Spenningen nå ligger i om fjorårets julepose er forskjellig fra i år. Hvilke motiver har de valgt? smaker sjokoladen anderledes? hva er blaningsforholdet sjokolade vs marsipan i årets poser? Det blir en spennende tid. -Anonym

Alt godt sa...

Her i ein tredje offentleg institusjon har vi ei grå mus som kun har til oppgåve å sitte og kontrollere at slike utskeiingar ikkje finn stad.

Ho tel kor mange alkoholeiningar som har blitt ført på rekninga, ho veit kor mange som er i kvar flaske (snautt rekna) og delar på kor mange som sat til bords. Sjokolade og anna tøys slår ho også ned på.

Eg tok med ein ny kollega ut på ein friluftskafé på i herverande løkke, tok med dei andre næraste kollegaene og spanderte is.

Denne rekninga vart refusert sjølv om eg argumenterte for at føremålet var å bygge moral og å gjere kollegaene kjent med kvarandre. Slikt kan ein like gjerne gjere på eiga rekning, meinte musa. Så det måtte eg dekke av eiga lomme. Slik har vi det her. Dei som meiner at dei sløser i staten har ikkje vore i min stat.

Fra kontorfronten sa...

Anonym: For det første må vi bemerke at det er alt for tidlig for salg og inntak av julemarsipan. Vi merker oss også at andre offentlige institusjoner ser ut til å ha større budsjetter for smøring av ansatte. Vi vil imidlertid gjerne holdes informert om posens innhold innfrir til forventningene hva angår utforming og smak.

Alt godt: Det er trist at det innenfor det offentlige hersker en oppfatning om at sjokolade er tøys. Som du skriver er jo sjokolade og andre godsaker viktig i relasjonsbygging. Vi kjenner til det. Grå mus som oss må nå søke å bekjempe dette overformynderiet.