fredag 5. juni 2009

Sykle til jobb?

Byråkratene vil gjerne sykle til jobb oftere. Sykling er uovertruffent hva angår effektiv transport på korte avstander i byen. Imidlertid er det noen utfordringer:

1. Sykkelen er ofte skitten. Da får byråkratene skitne bukser/skjørt. Slik kan det ikke være i byråkratiet. Sykkelen blir skitten av å stå i en bakgård midt i byen. Dette oppdages (huskes?) som regel for sent. Det er ikke aktuelt å vaske sykkel på morgenen.

2. Det er ikke lett å sykle med skjørt. Hittil har vi ikke klart å gjennomføre dette på en nogenlunde anstendig måte.

3. Vi blir som regel litt slitne av å sykle og kanskje i verste fall litt svette. Svett byråkrat er ikke bra.

Jada, vi vet at alle disse utfordringene lar seg løse. Allikevel ender vi som oftest opp med å gå. Godt er det da at kontoret befinner seg i kort avstand fra hjemmet. Imidlertid har vi den seneste tiden observert noen riktig fine, gamle damesykler av typen DBS. Kanskje disse kunne gjøre sykling mer fristende...?

2 kommentarer:

Alt godt sa...

Sykling er strålande! Eg kom akkurat heim frå Køben, og der syklar byråkratane og alle andre med stil. Damesykkel er å anbefale dersom ein vil sykle med skjørt, og dersom skjørta er trange og smale bør dei vere elastiske sidevegs, den einaste fornuftige vegen å ha elastikk, jf. vaflene til Eurest. ;-)

Fra kontorfronten sa...

Aha, selvsagt! Våre gode kolleger i København kan være forbilde og inspirasjon - vi vil snarest lete etter passende damesykler i byens bruktbutikker. Vi har flest av typen trange og smale skjørt - med elastikk rett vei, såvidt vi kan forstå. Vaflenes elastikk og kanskje også estetikk er en annen diskusjon...