mandag 20. april 2009

Våre utenlandske artsfrender

Fra kontorfronten er vilt begeistret for reportasjen om byråkrater i fredagens A-magasin. Vi registrerer at et par av våre lesere også har merket seg samme reportasje. Vi ser at vi må omtale denne i flere omganger. Her er det uendelig mye stoff å ta av.

I første omgang merker vi oss at professor i statsvitenskap, Tom Christensen, synes at begrepet "byråkrat" gir negative assosiasjoner i retning av sendrektige papirflyttere. Han mener vi bør omtales som "ansatte i statsforvaltningen". Selv foretrekker Fra kontorfronten å omtales som "byråkrater". Det er på høy tid at begrepet kommer til heder og verdighet igjen. Tross alt vises det til at Norge er et av de landene der befolkningen er minst kritiske til byråkratiet.

Videre merker vi oss at fotoutstillingen av ulike byråkrater er latterlig populær (sic.). Gang på gang viser det seg at byråkrater slett ikke er så upopulære som ryktet ofte tilsier.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Her i En Annen Offentlig Institusjon er spenningen stor rundt Byråkratenes vurdering av andre med-byråkrater. Det hadde forresten vært interessant med en slik kartlegging av byråkrater rundt i Norge også. Kanskje jeg skulle søkt studiepermisjon for et slikt oppdrag. Men 'pedantisk embetsmann'? Nei har du hørt! 'JA' til byråkrater sier nå jeg. -Anonym

Fra kontorfronten sa...

Mye kan sies om oss og byråkrater generelt, men pedantiske er vi ikke (sjelden). Vi synes forøvrig ditt forslag til byråkratkartlegging er svært interessant. Mulig du kan innhente statlig støtte til ditt prosjekt?