fredag 6. februar 2009

Vanskeligheter med å følge moten


Skilllet mellom kontorliv og privatliv kan noen ganger by på hindringer. Fra kontorfronten ser blant annet at enkelte ting i vårens motebilde kan by på vanskeligheter når dette skal kombineres med arbeidshverdagen på kontoret. Flere kilder i moteverdenen opplyser at i år skal man pynte seg med mange og store armbånd. Vi gjør gjerne det. Men det kan by på visse problemer for byråkrater å følge denne moten. Hvilke profesjonelle hindringer finnes det så for å følge denne moten når man sitter på et lite kontor:


  • hvordan få lagt armene tilrette for å få skrevet både notater og brev

  • hvordan notere lydløst på papirene i møter

  • hvordan håndhilse pent på nye byråkrater uten at det klirrer og rister

Men det finnes kanskje håp. Alternativet kan være å ta saksbehandlingen pr. telefon. Hmmm. Da kunne det gått unna, selv med flere store armbånd. Verdt å tenke på i helgen.


6 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg er redd det ikke lar seg gjennomføre. Det finnes kontormote og det finnes privatmote. Som mann er jeg riktignok på gyngende grunn, men jeg observerer mange som forsøker å mikse og kun få lykkes. Lyden av stort armbånd mot tastatur er kort og godt ikke å anbefale i åpent landskap.

Her i en annen offentlig institusjon er målet for tiden å viske ut det kunstige skillet mellom jobb og fritid. Med næring fra Ullevålsveiens beste pizza går det kanskje bra.
-Anonym

Fra kontorfronten sa...

Mener du at kontormote ikke kan kombineres med privtamote? Er det noen kombinasjoner man bør holde seg borte fra er vi takknemlige for tips.

Fra kontorfronten er ellers enig i at pizza er perfekt næring for offentlig annsatte.

Anonym sa...

Som tidligere byråkrat kjenner jeg problemet, men som den kreative person jeg er ("host"), har jeg prøvd meg litt fram, og funnet ut at det funker å ha armbånd på venstrearmen om man er høyrehendt, og tvert om. Det rasler og dunker nemlig mest på musarmen. :D

Fra kontorfronten sa...

Fra kontorfronten takker for tipset og vil forsøke dette så snart vi har funnet et passende armbånd. Altså på ventre arm...

Blondie sa...

Lykke til. For alle eventualiteters skyld vil vi også påpeke at en annen mulighet naturligvis ville være å medbringe en fargekoordinert løsmansjett i møtemappen til temporær kamuflering skråstrek demping av evt. uønskede lydeffekter. Vi vi bare nevne effekten av f.eks. rosa mohair til nålestriper. Men det er kanskje å overarbeide det en smule?

Fra kontorfronten sa...

Fra kontorfronten vil vurdere å ta frem strikketøyet i helgen.