fredag 9. januar 2009

Byråkrater tvunget til shopping

Fra kontorfronten beveget seg i går ute i gatene sammen med folket. Det var en interessant opplevelse. Hvilket engasjement det er der ute blant folket! Vi ble stående litt på sidelinjen for å observere. Etterhvert ble det kaldt og vi ville trekke innendørs for å kunne nyte en kopp rykende varm te.

Det som skjedde var imidlertid dette: Fra kontorfronten ble bent frem tvunget ut på shopping da tåregassen omslynget oss på alle kanter. Redningen ble en større spansk kleskjede, noe vi så oss ganske fornøyde med. Etter å ha tørket tårene tok vi vareutvalget nærmere i øyensyn. Det viste seg at vi hadde sett det meste før. Vi fant ut at vi gledet oss til våren.

Byråkratene kom til hektene igjen på et tradisjonelt spisested nær Bristol. Der forsøkte vi å arrangere en slags kollokvie for å fordype oss i den politiske bakgrunnen for alt engasjementet vi hadde observert. Etter telefonering med en ansatt i en annen offentlig etat ble vi litt klokere.

Hele denne ettermiddagsseansen tok imidlertid alle våre krefter. Vi måtte hvile på en rolig kafe, med vin, kake og fyr på peisen.

Fra kontorfronten fant ut at vi er byråkrater av den fredelige typen.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Engasjement blant folket er hyggelig men hva har skjedd med regulær leserbrevskriving? Eller en kortere innstilling i notats form? Dere Byråkrater har jo tidligere oppdatert flittige blogglesere på ulike møtetegn. Kan ikke folk bruke disse? Vi Anonyme i En Annen Offentlig Institussjon liker positive ytringer bedre enn negative ytringer og synes i tillegg at slike ytringer kan foregå i det stille. Som på denne måten:

http://www.mypicx.com/uploadimg/471295199_01092009_1.jpg

Kan en av disse være noe for Byråkrater? Passer den til Lipstick, kanskje?

-Forsatt Anonym.

Fra kontorfronten sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Fra kontorfronten sa...

Fra kontorfronten er vel kjent med sjangeren "leserbrev" da vi stadig mottar slike i tjenesten. I den grad det opparbeides former for engasjement på kontoret nedfelles dette i notats form. Generelt har vi stor sans for skriftlige uttrykksmåter og møter i ordnede former når saker skal debatteres.

Fra kontorfronten har dessverre problemer med lenken du anbefaler. Hva skjuler seg bak denne? Vi vil gjerne se om den passer til lipstick.

Anonym sa...

Fungerer den bedre nå?

http://tinyurl.com/6tstwc

Jeg satser på at denne går godt til lipstick også? I så fall får du si ifra.

-Forsatt Anonym.

Fra kontorfronten sa...

Fra kontorfronten er målløse. Sjelden har vi sett bedre byråkratutstyr! Vi lurer nå på hvor man kan anskaffe slike?

Anonym sa...

Hehe, disse finnes i svært begrenset opplag. Men jeg synes byråkrater med Lipstick fortjener et eksemplar. Går det rørpost til kontoret ditt?

Fra kontorfronten sa...

Vi vil snarest be ledelsen om å installere et rørpostsystem.

Anonym sa...

Alternativt må vi komme opp med en annen leveringsmetode?