søndag 21. september 2008

Kamille!


Kamille er en byråkratfavoritt. Om det kommer i dropsform eller som te, - begge deler passer like godt på et kontor. Slektsnavnet på denne urteplanten - Chamomilla - er avledet av de greske ordene chamos (bakken) og melos (eple). De friske hvite blomstene har en epleaktig lukt. Den eteriske oljen som finnes i denne planten sies å ha en beroligende effekt, kamillete er derfor en perfekt te på kveldstid. Men byråkratene har erfart at når saksbunken vokser på den ene eller alle sider av skrivebordet, kan en kopp kamillete være den perfekte lille time-out... Til et stressende møte kan en liten pakke kamilledrops med fordel tas med i vesken.
På bildet over: Pastiller fra Pastiglie Leone, en av europas eldste produsenter av godis. I 1857 åpnet Luigi Leone et lite utsalg i byen Alba i Italia. Delikate pakninger og smaker var og er Leones kjennetegn.

2 kommentarer:

Hanna sa...

Har lenge hatt lyst å smake Leone pastiller, men hvor kan man kjøpe de? De ser så utrolig gode ut! :)

Fra kontorfronten sa...

Beklager sen tilbakemelding herfra. Du kan for eksempel prøve kaffebaren Vespa i Københavngata i Oslo. Der pleier de å ha et godt utvalg av ulike Leone pastiller.