tirsdag 29. september 2009

Lykke I

Det skal ikke mer til for å gjøre Fra kontorfronten svært lykkelige enn en dessert av denne typen. Den ble servert oss midt i arbeidstiden. Dessert påspandert av staten - ikke alle forunt.

fredag 25. september 2009

Ustø byråkrater?

Disse kunne nok vakt oppsikt i korridoren eller i kantina. Når sant skal sies kunne vi trengt det innimellom... Utfordringen med dette paret er imidlertid at det kan by på problemer å gjennomføre den faste fredagsaktiviteten. Deler av denne aktiviteten innebærer som regel noe ferdsel over brostein. Mulig noen kan bidra med bærehjelp?

torsdag 24. september 2009

Høstønsker

Generelt er vi noe skeptiske til husflidselementer i antrekk og styling. Men stripene i skjørtet og det store smykket her er slett ikke avskrekkende. Vi vil vi se sånn ut nå! Kjære kjedebutikker; hent inspirasjon fra Stella McCartneys Resort Collection 2010. Perfekt for kontorliv, korridorliv, barliv og parkliv. Trolig er det mulig å sykle i antrekket også...

tirsdag 22. september 2009

Høvelig antrukket?

I et intervju med Jacob Stolt-Nielsen snakker den aldrende initiativtakeren av Det Norske Oljeselskap om kleskoder på jobben, og da særlig om kleskoden for kvinner. Mannen mener at vi må sørge for å utøve god smak innenfor en konservativ stil. Ja vel. Vi tror vi stort sett greier det. Stort sett... Men vi må også huske på å tilpasse antrekket etter alder og form. Ja vel. Men så - selv om vi kvinner har en god figur må vi for all del ikke iføre oss leggvarmere! (på jobb?) eller trange gensere. Stolt-Nielsen begrunner dette med at vi må ta hensyn til menn rundt oss!!! For de skal nemlig konsentrere seg om jobben.

Vi beklager på det sterkeste hvis vi har forstyrret dere!

mandag 21. september 2009

Smakfull reklame rettet mot kontorfronten


Fra kontorfronten befatter seg ikke med innkjøp av kontorrekvisita, selv om det skal sies at vi har en del meninger om dette. Det gjelder da særlig farger på post-it lapper, hylleordnere og den slags. Når det gjelder konvolutter har vi til nå hatt mindre klare oppfatninger. Dette kan derimot ha endret seg noe etter at vi fant en smakfull reklame for det vi putter våre sirlig utførte brev i (dvs. forværelset tar seg jo av den saken). Det dreier seg altså om en ny brun serie og hva passer vel bedre i markedsføringen av disse enn å bestikke byråkrater med lavt blodsukker. Vi er imponerte. Vi regner med at ledende kommunikasjonskonsulenter har vært inne i bildet. Tør vi tippe anerkjente Holgersen & Tversnes?

fredag 18. september 2009

Lipstick on

Salget av lipstick har visstnok sunket med med 8 prosent det siste året. Om bruken har falt med samme andel vites ikke. Vi satser på at dette ikke er tilfelle. Det er imidlertid helt ok å bruke fra det utvalget man allerede har anskaffet seg. Fra kontorfronten vil benytte anledningen til å oppfordre kvinnelige lesere til å bruke mer lipstick generelt og på kontoret spesielt.

Vi er ekstra påpasselige med bruken foran den ukentlige fredagsaktiviteten.

torsdag 17. september 2009

Kontoruvaner I

Kontoruvaner deles enklest opp i egne kontoruvaner (nei, vi mangler ikke selvinnsikt) og andres kontoruvaner. Det interessante er at egne og andres kontoruvaner sjelden sammenfaller.
Her er Fra kontorfrontens verste kontoruvaner pr. 17.september:

  1. Se om det foregår noe spennende utenfor kontorvinduet
  2. Notater og brev i stor uorden på skrivebordet

  3. Oppsummering av byråkratweekenden bak lukkede dører

  4. Dagdrømmeaktiviteter på nettet (dette involverer gjerne sjekking av flypriser, koselige hoteller og restaurantmenyer)

  5. Kjedespising av kontorcandy (mye)

Andres kontoruvaner kan for oss virke å være mer utbredte enn våre egne:
  1. Overdrevent volum på telefonen

  2. Likelydende volum på Outlooks varsling av innkomne e-poster

  3. Hamring på tastaturet

  4. Høre på Alltid klassisk hele dagen gjennom med kontordøren åpen

  5. Snakke høyt i telefonen

Ærlig talt. Vi er ikke i tvil om hvem som er verst... Å, kom igjen!

mandag 14. september 2009

Når ledere sier det som det er...

Følgende utsagn skal etter sigende ha kommet fra en leder i en offentlig virksomhet:

"Det notatet kan du stikke et visst sted - jeg gir faen i det....".

Denne metoden har vi aldri forsøkt, men det er kanskje like greit å få høre sannheten innimellom? Vi produserer selv mange notater vi lett kunne sagt det samme om.

fredag 11. september 2009

Røde favoritter? før valget





Resort kolleksjonene for 2010 har jo for lengst kommet. Vi følger jo med. Dog vil Fra kontorfronten nok tilbringe store deler av vinteren på kontoret - med de resortfasiliteter det medbringer. Vi nevner i fleng: fri bruk av trimrom, kaffe og te til fri disposisjon, nettilgang, interessante diskusjoner over gårsdagens aviser, deilige kantinelunsjer med mer. Vi har snust litt på røde strømper til avdempet kontorbekledning tidligere, men innser nå at en rød kjole kanskje gjør seg bedre i korridorene.


Våre favoritter er fra Michael Kors, Bottega Veneta og Chanel.

torsdag 10. september 2009

Karriere med mening?


Denne notisen ble vi gjort oppmerksomme på av en observant leser. Vi er fulle av beundring for det tidlige karrierevalget, men stillingsbetegnelsen det henvises til er ukjent for oss. Vi lurer på om denne karrieredrømmen også finnes blant norske 6-åringer? Vi gir i så fall gjerne en rettledning i prinsippene om et nøytralt, objektivt og troverdig embetsverk.

mandag 7. september 2009

Strømpesesong


Fra kontorfronten ser frem mot høsten - tross alt. I tillegg til kalde og klare høstdager kan vi ganske snart gå til anskaffelse av et utvalg strømper for sesongen. Ingenting er som skjørt, strømper og støvler på kontoret.

Imidlertid må vi kanskje legge bånd på oss når det gjelder både farge og stil. Vi er ikke helt sikre på at strømpene på bildet ville være korrekte å iføre seg. I hvert fall innenfor vanlig kontortid. På bar etter jobbtid derimot, kunne vi vel tillatt oss noe større frihet i strømpevalget. Rødt er muligens allikevel i overkant dristig?

torsdag 3. september 2009

Flere komplimenter...

Nok et kompliment falt i korridoren forleden dag. Etter en kortere samtale med en direktør på huset mottok Fra kontorfronten skryt for dagens antrekk. Vi gir oss ende over!

Selvsagt mottar vi slike ytringer med takk og smil. Bør man kanskje tenke på å gi minst et kompliment i korridoren hver dag? Nei forresten, det kan være kjedelig å måtte vente lenge på å få neste kompiment selv, mens man må gi bort et selv hver eneste dag. Vi holder oss til tradisjonen - gir komplimenter til dem som fortjener det. Mulighetene byr seg stadig.

onsdag 2. september 2009

Høyrisikooutfit

Jf. presseoppslag om kjønnsdiskriminering av fremstående politikere i en kjent variant av kontoroutfiten: Fra kontorfronten vil i denne sammenheng påpeke at vi sjelden opplever problemer når vi ferdes i dette antrekket til daglig. Dog har vi merket oss at det er viktig å innta korrekt positur under videokonferanser. Vi har observert uheldige benstillinger ved et par anledninger. Uheldig ja, men kan vel knapt oppfattes som kjønnsdiskriminering. Synes vi.