søndag 28. september 2008

Favoritter fra moteuka i Milano



Et par bilder fra Guccis visning av vår/sommer-kolleksjonen i Milano som får byråkrathjerter til å hoppe! I utgangspunktet stramt draktaktig, men snittet på buksene med den lille oppbretten og ikke minst de frekke fargekombinasjonene gjør det hele helt fantastisk. Hatten må man kanskje ta av seg på kontoret og i møter. Den passer imidlertid fantastisk bra når man beveger seg fra kontoret til en liten intim bar i nærheten for å slappe av med et glass musserende etter jobb.

En annen favoritt (Jefferson Hack) som var å se på moteuka i Milano:

Fra kontorfronten sier ja takk til flere slik velkledde og sjarmerende herrer på møtene vi frekventerer og i korridorene ellers..

lørdag 27. september 2008

Byråkratene luftet seg under forskningens festaften i Konserthuset


As we like it.


De deiligste små, søte dessert-tapas.

Byråkrater har stor respekt for forskningen og dens indre og ytre vesen. Og vi deltar gjerne på arrangementer hvor det serveres. Forskningsrådets festaften for norsk forskning er en slik anledning. Der forskning og ypperlig servering av tapas og vin forenes er vi selvsagt tilstede. Faglig påfyll om kjemiske forbindelser og den nordiske velferdsstaten kombinert med en solid oppstilling av tapas er en sikker vinner på en helt ordinær tirsdagskveld. Honnør til arrangørene og byråkratgratulasjon til aftenens prisvinnere!

onsdag 24. september 2008

Arbeidsrelaterte bivirkninger

En byråkrat vet hun har vært for mye på jobb i det siste når hun nervøst kikker ned i det høyre hjørnet på skjermen for å sjekke om det er kommet nye viktige e-poster mens hun surfer etter lette nyheter og mote på kveldstid hjemme... Litt skremmende!

mandag 22. september 2008

Byråkrater elsker retro


Byråkrater som oss faller lett for bluser fra forrige århundre med litt puffermer og ryssjer. Ja, de må gjerne være ispedd litt glitter også. Denne er kjøpt på Trabant i Markveien. En riktig kontorbluse. Perfekt! Den minner om noe en sekretær i en såpeopera fra 1980-tallet kunne ha hatt på seg. Nå for tiden går ikke sekretærene kledd slik. Dessverre. Men, overlat det gjerne til oss å være "kontor-chic" i retro-bluser.


søndag 21. september 2008

Når uhell skjer på kontoret..


Greide ikke motstå disse på butikken i går og nå ligger pakken klare til å bringes til jobben i morgen tidlig. For hva er vel vondere enn å kutte seg på papir? Neste gang uhellet skjer ligger iallefall slike søte plaser i skuffen. Kombinasjonen tørkepapir og tape skal aldri mer være plaster på såret! Med så søte plaster i skuffen er det nesten slik at vi byråkrater ser frem til neste kutt. Altså; papirkutt og ikke budsjettkutt!

Kamille!


Kamille er en byråkratfavoritt. Om det kommer i dropsform eller som te, - begge deler passer like godt på et kontor. Slektsnavnet på denne urteplanten - Chamomilla - er avledet av de greske ordene chamos (bakken) og melos (eple). De friske hvite blomstene har en epleaktig lukt. Den eteriske oljen som finnes i denne planten sies å ha en beroligende effekt, kamillete er derfor en perfekt te på kveldstid. Men byråkratene har erfart at når saksbunken vokser på den ene eller alle sider av skrivebordet, kan en kopp kamillete være den perfekte lille time-out... Til et stressende møte kan en liten pakke kamilledrops med fordel tas med i vesken.
På bildet over: Pastiller fra Pastiglie Leone, en av europas eldste produsenter av godis. I 1857 åpnet Luigi Leone et lite utsalg i byen Alba i Italia. Delikate pakninger og smaker var og er Leones kjennetegn.

torsdag 18. september 2008

Små gleder i hverdagen


En dag på kontoret byr på mange utfordringer. Det myldrer av viktige beskjeder og oppgaver som skal huskes og helst gjennomføres. Inntil gjennomføring finner sted griper man ofte til de små og litt større klebelappene for å notere seg viktige beskjeder.

Forværelset sørger for at det alltid er et fint lite lager av byråkrathjelpemidler på rekvisittarommet. Og byråkrater vet å finne glede i de små ting. En ny ladning med pastellfargede post it-lapper kan glede et byråkrathjerte i mange uker. Påminnelser om viktige gjøremål notert på disse får et skjær av eventyr og drømmer over seg. Eventyr og drømmer er forøvrig en viktig del av en hver byråkrats hverdag...

tirsdag 16. september 2008

L´Wren Scotts vårkolleksjon - perfekt for feststemte byråkrater




Byråkrater følger selvsagt med på motefronten internasjonalt. Moteukene kommer nå på løpende bånd og L´Wren Scotts vårkolleksjon er noe det beste fra moteuka i New York! Kolleksjonen er holdt i sort og hvitt og kjolene oser selvtillit og sensualitet. Klassiske i snittet- ja. Anstendige - ja. Men ååååå så sexye! Legg også merke til at "less is more" når det gjelder tilbehør. Et rødt belte eller sko med åpen tå og ankelrem holder i massevis! Kjolene vi har plukket ut her er kanskje i overkant for korridormote selv på en fredag, men byråkrater som oss trekker gjerne i noe slik ved festlige anledninger.

Byråkratstafett


Byråkrater vet å hygge seg også i fritiden og deltar gjerne i organiserte aktiviteter.
Det dreier seg altså ikke bare om den daglige stafetten med løping i korridorene, men en ordentlig, ekte stafett i friluft. På startstreken sto både seriøse byråkrater med høye sportslige ambisjoner og kontorister med gymklær fra videregående og dertil slappe steg. Etter at alle var vel i mål fulgte et arragement med brus, kos, hygge og quiz. Alle var enige om at det hadde vært en trivelig kveld!

torsdag 11. september 2008

Korridormote



Dette er hva en byråkrat skulle behøve for å holde stilen på vei gjennom korridorene til de mange møtene. Vi synes det er perfekt å blande klassiske kontorplagg som en grå cardigan og et sort blyantskjørt med et par Christian Louboutins besatt med paljetter og et pashminaskjef med "skulls" fra Alexander McQueen. Både stilrent og rocka på en gang. Triv tak i Chloé-vesken og gå i møte! Er vi heldige serveres det rykende varm te der.


Sko fra Christian Louboutin, cardigan fra Miu Miu, skjørt fra Moschino, kort jakke fra Hanii Y, hansker fra Burberry, body fra Stella McCartney, strømper fra Falke, skjerf fra Alexander McQueen, kjede fra Marc by Marc Jacobs og veske fra Chloé.

tirsdag 9. september 2008

Det er jo bare å google en oppskrift da....




Byråkrater er tradisjonalister, også i matveien. Derfor elsker byråkrater den erke-engelske klassikeren scones og te. Gjerne Earl Grey. Gjerne hjemmebakte scones. Det er så lett, så lett, - også er det bare å google frem en egnet oppskrift. Men vær oppmerksom, det er mange varianter av scones der ute. Enkelte oppskrifter inneholder rømme eller surmelk. Andre oppskrifter inneholder egg. Da får man en type tyngre og mer mettende scones. Byråkratene ville ikke valgt disse. Vi mener scones skal være lette og porøse. Ikke altfor mettende, for vi vil gjerne spise minst to. Og drikke minst en liter te. Vi anbefaler derfor å velge oppskrifter som er basert på følgende enkle kombinasjon:

Hvetemel
Smør
Sukker
Bakepulver
(Kanskje litt revet sitron- eller appelsinskall)

Mer avansert trenger det rett og slett ikke være. Egner seg utmerket å servere til en spontan kveldsmatsamling. Særlig nå på høsten, med venner, te og levende lys. Overskudds-scones, dersom det blir slike, kan man legge i fryseren, eller spise til lunsj neste dag. Man får aldri nok scones.

søndag 7. september 2008

Hva gjør en byråkrat? Hvis hun gjør noe i det hele tatt?


Vi begynner med litt etymologi; ordet byråkrati kommer av det franske "bureau" (kontor) og det greske "kratía" (styre). Vi sitter altså på kontor og tar avgjørelser. Men; før en endelig avgjørelse fattes må den gjennom en temmelig hierarkisk beslutningsprosess som skal være i henhold til gjeldende regelverk og politiske føringer. Ja, dette tar tid!
For videre lesing anbefaler vi Max Webers Makt og byråkrati der idealbyråkratiet beskrives.

Max Weber - vår helt

fredag 5. september 2008

Kontorcandy


Pink Champagne Truffles fra Charbonnel & Walker. Verdens deiligste kontorgodteri. Slike kontorgleder fås kjøpt i Charbonnel & Walkers små konfektbutikker eller på Harrods i Knightsbridge, London. Man trenger faktisk ikke flere grunner for å ta en langhelg i London. Byråkratene anbefaler å kjøpe store kvanta. Kan lagres på kontoret og med stort hell spanderes på medkontorister.

Hvitt kontorsmil


Ved enkelte anledninger kan det beste byråkrat-trikset være å sette opp et avvæpnende smil. Da må det være hvitt, - byråkratene elsker denne italienske tannkremen. Strong mint.