torsdag 30. september 2010

Litt i tvil


Et betimelig spørsmål møtte oss da vi var ute og luftet oss en ettermiddag. Vi innrømmer det gjerne: Vi er faktisk ikke sikre på at alt vi foretar oss på kontorfronten eller etter kjernetid er av det smarte slaget til en hver tid ...

På den andre siden synes vi det er rosverdig av oss å ta skriften på veggen alvorlig. Ja, det ga oss noe å tenke på resten av kvelden.

mandag 27. september 2010

Yes, please!

På tjenestereiser nyter vi frokostlivet stående ved høye disker - med rykende varm te og søte ting som vi liker. Tjenestereise kan være fint, riktig så fint.

tirsdag 21. september 2010

Om å holde virksomheten oppdatert

"Det viste seg at de ikke hadde noen kontordamer der borte som fulgte med på slikt"

Vi lot utsagnet passere uten kommentar, men har i ettertid tenkt på om det er noe i våre stillingsbeskrivelser vi har oversett ...

mandag 20. september 2010

Sabotage

Det ligger god hverdagsspenning i å lage trøbbel i møter der man ikke har de største aksjene selv. En måte å gjøre dette på er å stille mindre populære spørsmål (les: meget kritiske) og deretter unnsylde seg med at man må gå for å ta seg av andre presserende oppgaver. De gjenværende møtedeltakerne må da hanskes videre med problemstillingene og den evt. dårlige stemningen de kritiske spørsmålene skapte.

Bør man få refs fra nærmeste overordnede ved slik møteadferd eller er det like greit at noen tar byrden ved å stille disse upopulære spørsmålene en gang i mellom? Er dette noe som med fordel kunne reguleres i Statens personalhåndbok kanskje? På den andre siden ville nok slik regulering føre til mindre spenning i møtehverdagen ...

torsdag 16. september 2010

Hjertelig velkommen

Fra kontorfronten merket seg med interesse et oppslag på intranettet forleden. "Rådgiver x ble ansatt i avdelingen i april." I april? Slik en hyggelig velkomst, det eneste problemet vi kan se er at denne velkomsten må vel sies å være noe forsinket.

Mon tro om det annonseres på samme måte når man slutter? "Rådgiver x sluttet i avdelingen for 6 mnd siden?" Ingen som har lagt merke til det? Nei, se det ja. Med undertekst: "Satt stort sett og gjemte seg på kontoret."

Vi frykter våre avskjedshilsener.

onsdag 15. september 2010

After Work

Er det slik det skal være? Man kommer hjem i kontoroutfiten og før man har kommet seg inn i stuen er yttertøyet og vesken slengt på gulvet for å gi en medbrakt eller fast gjest en varm velkomst? Er det virkelig slik?

Hmm ...

tirsdag 14. september 2010

Vågalt i korridoren

Pumps for regnvær eller ved akutt behov for oppmerksomhet i korridoren? Vi er nok enige med Garance Doré at det er litt for vågalt. På den andre siden ville vi ikke fått mange kommentarer i løpet av en dag, selv med slikt skotøy. Det skal litt til for at byråkrater lar seg sjokkere eller imponere av den slags staffasje.

torsdag 9. september 2010

As we like it

En perfekt avslutning på en lang konferansedag. Eller en kontordag for den saks skyld. Fra kontorfronten har etterhvert utviklet mange strategier for å få nye krefter til innsats i korridorene, - dette er en favoritt.

tirsdag 7. september 2010

Erkjennelser på kontoret

Noen ganger blir Fra kontorfronten slitne på vegne av sektoren. De statlige ambisjonene synes av og til grenseløse. Vi vet dere jobber for harde livet - vi føler med dere. Sentralforvaltningen er bare så ivrig på at alt der ute skal fungere så godt som mulig. Det kan nok bli i overkant. Vi ser det.

mandag 6. september 2010

Tålmodighet er en dyd

Vi tenkte vårt da vi hørte dette utsagnet:

"Denne saken er jeg så jæ#& lei - den har gått i 25 år...."

Snakker vi her om et grundig brudd på forvaltningsloven?

torsdag 2. september 2010

Drama Queen

Perfekt høststil! Dyp rød drakt med matchende lipstick og blek kontorhud. Passe dramatisk. As we like it.