søndag 28. mars 2010

Forbudte følelser?

Det er ferie, men for dette oppslaget gjør Fra kontorfronten et unntak. At kontormøblement kunne føre til slikt var uventet for oss. Vi har aldri kjent det på samme måte som denne Hollywoodstjernen. Vi er kjent med at det er stor forskjell på grå byråkrater og vakre skuespillerinner. At det også er stor forskjell rent karrieremessig er vi inneforstått med, men at våre liv rent følelsesmessig skulle være så annerledes er nytt for oss. Vel, vi kan jo alltids prøve å se med nye øyne på våre omgivelser etter ferien. Kontorhverdagen kan kanskje bli mer spennende på den måten?

fredag 26. mars 2010

God stemning i korridoren



Fra kontorfronten er nå klar for påskeferie. Vi har observert mange glade ansikter og lette steg i korridorene i dag. Når vi nå skal avgårde for å ta en midlertidig avskjed med andre byråkratkolleger ville vi helst ikledd oss en kjole med passende farge. Hadde vi fått tak i disse to fra Jason Wu og Chloé skulle vi nok skilt oss ut blant de andre byråkratene. Men, nei det ligger an til det sedvanlige byråkratantrekket. Vi tar det igjen på lipsticken. Alltid on!
God påske til både offentlige og private ansatte! Vi tror det skal bli herlig å lufte seg litt utenfor kontoret. Vi er atter klare for nye kamper blant notater, e-poster, tastatur og møter i begynnelsen av april!

torsdag 25. mars 2010

Ja, nei, kanskje?



Det hender det dukker opp avisoverskrifter som virker skremmende for oss som holder til på våre trygge kontorer langt inne i en korridor. På en annen side kan vi også forstå hvorfor ideer som dette dukker opp. Lignende tanker har flere ganger forkommet i sene timer på kontoret. Tro det eller ei.

Kanskje burde noen forfølge disse ideene videre. Vi sier som vi pleier når det oppstår et problem: Kjør utvalg og utredning!

tirsdag 23. mars 2010

Rekrutteringskampanje?

Dukker i kontoroutfit blir nok populært. Vi tror dette kan bidra til å rekruttere potensielle kontorister til det glamorøse kontorlivet i staten. For det er jo staten som befolker de fleste kontorer? Det hender iallefall vi møter mennesker som er av den oppfatningen.

Rett skal være rett; fru Draper til høyre er jo ingen kontorist, men hjemmeværende og har derfor heller ingen kontoroutfit. Fra kontorfronten holder derfor en knapp på Joan til venstre. Alltid korrekt antrukket, aldri en ukorrekt manøver. Kanskje man skal vurdere sekretærlivet? Hmm.

torsdag 18. mars 2010

Effektiviseringstiltak

Hvis byråkratdamer skulle hatt uniform (og det kunne vi gjerne hatt) burde Alberta Ferretti laget dem. Kort oppsummert: Liberté, égalité, fraternité. Trolig hadde det blitt færre kjernetidsanmerkninger dersom man slapp å vri seg foran skapet hjemme om morgenen. Staten kunne forresten godt også ha subsidiert lipstick. La oss si tre lipsticks av god kvalitet pr.år. Ikke for mye forlangt. Vi går gjerne på et av byens større parfymerier med en statlig rekvisisjon i vesken.

mandag 15. mars 2010

Brå start

Klar melding fra øverste leder i avdelingen:

"Det er åpent for å komme med gode innspill - dersom det evt. skulle være noen..."

Uttrykk for tillit?

fredag 12. mars 2010

Skikker fra statlig sektor

Fra en underliggende etat opplyses det om at den kjente statlige skikken med fredagskaffe ikke praktiseres der. I stedet avholder de ettermiddagskaffe hver dag kl. 14. Hvor lenge denne pausen varer har vi foreløpig ingen opplysninger om. Vi tror altså ikke det dreier seg om latskap, men kan det tyde på at de har for få oppgaver? Eller er det uttrykk for at de arbeider så effektivt at de kan unne seg slik luksus på slutten av hver arbeidsdag? (Det vil si - på slutten av en arbeidsdag er jo et tøyelig tidsrom. Det er vi kjent med.) Kanskje denne underliggende etaten til og med benytter disse ettermiddagspausene til faglig utveksling. Slikt forekommer jo hyppig under pauser.

Oppsummert: Vi må finne ut mer om denne skikken og deretter vurdere om den har overføringsverdi til vår virksomhet. Et preserende spørsmål i denne sammenhengen blir; på hvilken ukedag er det mest hensiktsmessig å avholde det ukentlige vinlotteriet? To problemstillinger må altså tas opp til vurdering. Det kan bli mange notater av slikt.

onsdag 10. mars 2010

Korridordistraksjon

Disse skoene fra J.Crew ønsker vi oss! Et passende par for sittende saksbehandling.

tirsdag 9. mars 2010

Spennende mote på gang

Oj oj oj! Det skulle tatt seg ut å glemme blyantskjørtet. Men denne gjengen byråkrat-lookalikes fra Dolce & Gabbanas Fall 2010 kolleksjon ser jo både målbevisste og verdige ut selv uten dette nødvendige byråkratplagget. Så lenge man har orden på dressjakken er tydeligvis alt i orden. Vi er spente på om moten har ankommet byråkratmiljøet allerede. Vi så imidlertid ingen tegn til dette på årets Byrockratparty som ble avholdt før helgen.

mandag 8. mars 2010

Årets byråkrathappening

På fredag gikk den årlige Byrockratfesten av stabelen. Dette er anledningen for å treffe flere hundre statlige kollegaer i festlig lag. Ja, dere kan tenke dere selv hvordan det tar seg ut når byråkrater slår ut håret både på scenen og som publikummere og bytter ut blåskjorten med en rosa (!). Før vi dro avgårde fikk vi imidlertid en bemerkning fra en bekjent utenfor byråkratiet og hvordan han så for seg en slik kveld: "Byrockratfest? Å, er det der dere går med svarte korte skjørt, oppsatt hår, strenge briller og har saksdokumenter under armen. Høres veldig morsomt ut..."

Men hva er egentlig galt med det? Det er jo bare å legge til et par glass vin og god musikk så er stemingen av det gode slaget. Skjørt og oppsatt hår kan vel i enkelte henseender være en stemningsskaper i seg selv. Har vi blitt fortalt.

Kvelden startet med utdeling av Det gyldne notat med flere underkategorier. Under denne seansen ler vi godt av våre egne påfunn gjennom året. Det er stas å vinne en av prisene og veldig stas å få mulighet til å holde takketale på vegne av sin virksomhet. Blant annet ble det delt ut pris for beste design i offentlige dokument. Her var det mye flott og vi må si at det ble en verdig vinner i kategorien. Forsiden på vinnerrapporten har uante tolkningsvarianter. As we like it med mye av det vi produserer, vil kanskje mange si.

Vi gir oss ende over. Maken til spekulativt grafisk design står det respekt av.

Det var en fin aften.


mandag 1. mars 2010

Utvalgte emner fra Statens personalhåndbok III

Nei! Det vi frykter kan skje når vi har våre verste dager på kontoret er altså mulig. Godt vi har våre "business cards" fra tidligere stillingskategorier trygt plassert i skuffen. I enkelte perioder både om høsten og våren summes det mye i korridoren om opprykk i både stilling og lønn. Men hva med det motsatte - nedrykk i stilling. En trist sak.

Punkt 2.5.4.3 i det omfattende verket Statens personalhåndbok omhandler altså ordensstraff og nedsettelse i stilling: "For tjenestemenn kan det i tillegg benyttes nedsettelse i lavere stilling, enten varig eller for en begrenset tid."

Kan skammen bli større i korridorene? På den positive siden har vi aldri hørt snakk om slike hendelser.