fredag 26. februar 2010

As we like it

Perfekt kombinasjon! Klassisk og casual på en gang. Slik kan vi gå rett fra kontoret og på et av byens etablissementer med lange og høye disker. As we like it! Take us out for drinks, please!

torsdag 25. februar 2010

Muser for fashionindustrien?


Etter av vi ble byråkrater leter vi stadig etter aktuell byråkratmote. Etterhvert ser har vi lagt merke til at mange av de store moteskapere utvilsomt har hentet inspirasjon fra vår yrkesgruppe eller alternativt har oss i målgruppen for en del av sine kolleksjoner. Hvem skulle trodd at vi som stort sett sitter bortgjemt på våre kontorer kan være slike inspiratører, ja for ikke å snakke om muser, for kreative designere. Vi liker ikke å skyte av oss selv, men er selvsagt ikke så lite beæret. Akkurat nå ønsker vi oss lignede outfits som disse fra Rachel Roy. Mulig utringningene er vel dype, men en undertrøye med søte blonder under skulle vel gjøre antrekkene presentable i korridorer og møterom?

onsdag 24. februar 2010

Konferansefasiliteter

Selvbetjening av popcorn og softis er ikke å forakte i pausene mellom alle interessante innlegg på konferanser. Det var tendenser til utålmodig kødannelse foran fasilitene. Derav den ufokuserte illustrasjonen.

mandag 22. februar 2010

T.O

For byråkrater er det viktig å informere og holdes informert. Utvilsomt. Vi bifaller denne praksisen, men alltid er det noen som skal strekke det lengre ann andre. Det verserer noen ganger e-poster med informasjon om varierende interessante forhold av typen:
  • Jeg blir borte fra kontoret en times tid førstkommende torsdag

  • Jeg bytter hjemmekontordag fra mandag til fredag om tre uker
  • Jeg drar ut for å spise lunsj i dag med en gammel kollega

Greit å vite.

fredag 19. februar 2010

Kansellert

Fra kontorfronten har måttet bruke litt tid på å fordøye at kulturdelen i Aftenposten hadde viet både fremsiden og en dobbeltside til bilder og intervju med byråkrater (til alt overmål avbildet i det som jo må sies å være en korridor). Hvor ellers spør vi?

Artikkelen innledes sågar av et kjent byråkratutrop: "–Hæ?!" Vi har hørt det før. Og beytter oss innimellom av samme utrop i passende sammenhenger selv.

Språkrådet påpeker at byråkrater til tider har et oppstyltet språk i det offentlige. Kansellistilen er foreldet, sies det. Det ramses opp en anseelig mengde offentlige ord og uttrykk - de to byråkratene rister på hodene sine. Fra kontorfronten er særdeles positivt innstilt til initiativet og har i lang tid nå ventet spent på å få denne Kansellisten i våre posthyller. Det kan imidlertid se ut som om vi må nøye oss med å legge den til som favoritter på Pc-en. Og vi som er glade i innbunde dokumenter til å pynte opp skrivebordet med.

Vel. Fra kontorfronten finner det nå på tide å begi seg avgårde for å besiktige ulike etablissementer og deretter begunstige oss med et glass eller to med fluidum av boblende karakter. Under befatning med disse væsker imøteser vi mange hyggelige samtaler ved bardisken med videre. Vi påregner at godtgjøring av denne kostnaden ikke finner sted, men må dekkes av undertegnede. Vi henstiller om forståelse for at byråkrater på bar har begrenset interesse av å samtale om ukens ferskeste offentlige publikasjoner.

God helg!

onsdag 17. februar 2010

På statens regning

Tjenestereiser er fine. Ikke noe som å sitte lenge ved en bardisk med en deilig frokost som vi jf. Statens personalhåndbok punkt 9.2.9 § 9 Kostgodtgjørelse, senere får refundert. Ja, vi hadde selvsagt ikke tilbrakt hele natten ved bardisken. Nei, da lå vi pent i den statsbetalte sengen og ladet opp til spennende møter og besøk ved internasjonale institusjoner.

tirsdag 16. februar 2010

Gullkorn fra sektoren

Vi har blitt opplyst om følgende: "Samarbeid foregår mellom mennesker". Du store.

mandag 15. februar 2010

Tradisjonen tro

Fra kontorfronten feirer fastelavn. De andre markeringene får andre ta seg av. Vi holder oss til tradisjonen. Slik vi liker det. Dette bød imidlertid på en utfordring. Vi har nemlig ikke hatt besøk av risselgende sanitetskvinner. Trolig var vi på kontoret da de ringte på... Vi bega oss derfor ut og rundt i byen for å se etter dem - uten resultat. Sanitetskvinnene bør neste år vurdere å selge sine ris i byråkratiets korridorer. Vi lover det skulle gitt dem en fin fortjeneste, siden mange byråkrater er minst like tradisjonelle som oss.

Gjærbaksten fikk vi selvsagt ordet med på tradisjonelt vis.

fredag 12. februar 2010

Byråkratenes valg

I følge en representant for et større politisk parti i Norge, har byråkrater større tro på papp enn andre mennesker. Det kom frem i en nyhetssending i går der saken dreide seg om vedlikehold av taket på en kjent bygning øverst i Karl Johans gate i Oslo. Byråkratenes soleklare valg er også omtalt her.

Mulig vi har for liten fartstid i byråkratiet, siden dette med papp ikke har blitt vurdert i noen av de sakene vi har vært inne i. Hittil. Papp er forresten et fint materiale - det er litt stivt, litt grått og bøyer seg gjerne på midten når det trengs. Egenskaper vi setter stor pris på.

onsdag 10. februar 2010

After Work-aktiviteter

Vi vil ligge på myke tepper og slappe av med en sig mens noen andre lager i stand en god middag til oss etter jobb!

tirsdag 9. februar 2010

Distraksjoner

Det går med en del tid til møter. Vi følger selvsagt nøye med på hva som blir sagt og kommer med passende innspill når det er på sin plass. Det hender imidlertid at man kan bli revet ut av konsentrasjonen under møtet. Et distraksjonsmoment kan være de andre møtedeltakerne. Vi blir selvsagt ikke distrahert av hva de sier. Nei, det dreier seg om andre anliggender. For eksempel smykker. Når smykkene enkelte har på seg ser ut som om de kunne tilhørt kroppens indre organer blir vi lett distrahert. Dagens byråkrattips er som følger: Man bør unngå å iføre seg overdimensjonerte smykker av rav og andre lignende materialer. Vi mister lett konsentrasjonen og slike smykker er forresten heller ikke særlig pent.

torsdag 4. februar 2010

Ikke vet vi...

I dag har Fra kontorfronten hørt et nytt begrep: Forventningsbasert ansvarsdelegering. Vi er litt usikre på hvordan dette begrepet skal forstås og benyttes i det daglige. Tips?

onsdag 3. februar 2010

Mer dramatikk?


Det tradisjonelle byråkratsnittet med store romantisk-dramatiske blomster fra Dolce & Gabbana. Fint. Og med veske stor nok til mange saksdokumenter. Kombinasjonen romantisk-dramatisk er kanskje ikke det vi byråkrater er best på, i kjernetiden vel og merke. Men til våren skal vi la oss inspirere og se om det ikke kan la seg gjøre å snike inn litt av dette også i det daglige kontorlivet. I vår outfit, vel og merke.

tirsdag 2. februar 2010

Sysselsetting på kontorene

Enkelte brev og notater som Fra kontorfronten produserer sirkulerer lenge og vel internt i korridorene før de til slutt kommer frem til den rette mottaker. Urimelig lenge, ville noen kunne hevde (les: utenforstående). Dokumentene reiser frem og tilbake mellom kolleger. Deretter frem og tilbake mellom saksbehandler og leder. Deretter tilbake til en ny saksbehandler fordi opprinnelig saksbehandler da er på tjenestereise. Deretter mellom ledere. Så blir man til slutt enige om å flytte et komma. Vi betrakter det hele med en viss ironisk distanse.