fredag 29. januar 2010

Daglige utfordringer

Gullkorn fanget opp på et av de mange møtene vi frekventerer:

"Det er vanskelig å være nøytral og samtidig overbevisende".

Vi vet, vi vet...

torsdag 28. januar 2010

Til vurdering


Oscar de la Rentas Pre Fall Collection 2010 viser fin kontormote. Mulig vi burde dempet øyesminken noe, iallefall sånn før lunsj. På en annen side - hvorfor ikke bare kjøre på med smokey eyes og høysåtehår fra første møte? Ser ikke bort fra at det kunne gitt resultater.

onsdag 27. januar 2010

Visdomsord fra en autoritet

"Hun vil motstå å skrive noe sarkastisk siden dette vil arkiveres for fremtiden".

Vi siterer her visdomsord fra en mye omtalt president. Sitatet kan også knyttes til utfordringer det hender man møter i det daglige byråkratlivet. Fristelsen kan enkelte ganger komme snikende, men vårt motto er: Alltid beredt, alltid korrekt. Både i teori og praksis.

tirsdag 26. januar 2010

Påskjønnelser som uteble

Før jul (gjelder for så vidt fremdeles) var dette byråkratenes høyeste ønske. Vi har tidligere fortalt hva vi ble tilgodesett med. Vi lurer på om vi likevel hadde foretrukket denne? Vi tror bestemt at våre ledere ikke var raske nok til å sikre sine ansatte disse godene, selv om det gikk tydelig frem at det var et begrenset antall poser tilgjengelig. Godt at Språkrådet og Direktoratet for forvaltning og IKT hadde større opplag av sitt julegaveforslag.

mandag 25. januar 2010

Jaaa!

Fra kontorfronten gleder seg allerede til vårlige tilstander og henter i mellomtiden inspirasjon fra The Sartorialist. Vi går ut i fra at omtrent halvparten av landets befolkning vil synes dette burde være minstestandarden for en kvinnelig byråkrat.

onsdag 20. januar 2010

Brukbar i enhver sammenheng

Fra kontorfronten er igjen imponert over en av våre fremste menn. Det viser seg at han ikke bare vet å oppføre seg i storpolitikken, men også har andre nyttige kunnskaper - som å traktere motorsag. En drømmemann, kort sagt.

tirsdag 19. januar 2010

Gaver til inspirasjon

Fra kontorfronten begynner året med friskt mot. Dette skyldes så vel den flotte julegaven fra Språkrådet og Direktoratet for forvaltning og IKT som juleferien. Årets første måned tar sågar for seg etymologien for ordet byråkrati.
Vi registrerer at kombinasjonen grovt ullstoff (burra) og makt (kratos) blir det saksbehandling av. Interessant. Hurra for kombinasjonen latin og gresk. Mange påstår jo at det vi produserer i byråkratiet er tilnærmet gresk.

fredag 8. januar 2010

Nytt år - nye muligheter

Fra kontorfronten har kommet til kontorhektene igjen etter en lang, lat og herlig juleferie. Vi innrømmer gjerne at ferie er ganske fint.

Med et lettelsens sukk registrerer vi at det endelig er fredag, gleder oss til helg og ikke minst ønsker vi alle et godt nytt år!