fredag 18. desember 2009

Siste innspurt - slitne byråkrater

Slitne byråkrater tar nå helg.

tirsdag 15. desember 2009

Julebordantrekk II

Fra kontorfronten har tenkt litt og kommet frem til at det trolig er best å holde seg til det vante også i år. Svart.

Vi tar litt ekstra lipstick on.

fredag 11. desember 2009

Begivenheter og utfordringer

Gårsdagen var en spesiell dag som bød på både utfordringer og store begivenheter. De store begivenhetene behøver vel ikke ytterligere utdyping. Utfordringene derimot... På grunn av de velkjente og meget omfattende sikkerhetstiltak møtte vi følgende utfordringer:
  • Kødannelser (køen av byråkrater på vei til sine kontorer var lang, men ble vel voktet av politimenn med megafon)
  • Sikkerhetssjekk (byråkrater med tilhørende vesker og bager ble gjennomlyst)
  • Innesperring på kontoret (det er vi for så vidt velkjente med, men av helt andre årsaker og tross alt ikke midt i lunsjtiden)
  • Instrukser om høvelig adferd på kontoret (bla. alle lys på, alle gardiner til side, ingen senkede persienner, ingen brå bevegelser, ingen fotografering)

Alle var enige om at det hadde vært en fin dag allikevel.

onsdag 9. desember 2009

Julebordantrekk I



Som sagt er det på høy tid å begynne planleggingen av årets julebordantrekk. I fjor gikk det jo definitivt i svart for oss. Vi snakker da altså ikke om vår mentale tilstand etter julebordet, men om fargen de aller fleste hadde valgt for årets antrekk. Inkludert oss selv.

Til tross for at vi ikke skilte oss ut fra mengden, minnes vi at vi ble budt opp til dans av sentrale personer i vår virksomhet. Vi er ikke sikre på hvilke utvalgskriterier disse har for dansepartnere, men vil et svart antrekk kunne gjøre suksess på nytt? For å gjøre oss mer bemerket forsøker vi å hente inspirasjon fra antrekkene ovenfor fra Thurley, Steven Alan og See by Chloé. I så fall går vi utenfor det byråkratiske sporet om å ikke vekke oppsikt. Vi har ikke et stort behov for å synes godt, men det er da alltid hyggelig å få minst ett kompliment for antrekket.

tirsdag 8. desember 2009

Moderne kommunikasjonsformer

Aftenposten skriver at en velkjent og større underliggende etat benytter kun fax for å nå frem til deler av sektoren. Direktøren for etaten sier at det er på tide å endre denne praksisen siden dette kan hindre effektiv dialog med sektoren.

Allikevel er det slik at vi av og til i mengden av telefoner, e-poster og brev noen ganger kunne ønske oss at all kommunikasjon foregikk pr. fax. Det kunne kanskje blitt tilløp til kø ved maskinen, men det ville jo være hyggelig å komme i kontakt med kollegaer mens man venter på svar fra underliggende etat. Vi har til og med tro på at dette kunne effektivisere dialogen på enkelte områder.

onsdag 2. desember 2009

Må unngås

Fra kontorfronten har allerede begynt å tenke på julebordet som inntreffer om et par ukers tid. I den anledning ser vi at enkelte uheldige antrekk må unngås. En ting er å være populær og utfordrende byråkrat for en aften, noe annet er å beholde stil og verdighet også påfølgende arbeidsdager. I møtesammenhenger, der man ofte sitter rundt et bord og diskuterer, er det greit at andre møtedeltakere ikke får uheldige assosiasjoner. Vi stiller derfor i en tryggere outfit og satser heller på lipstick og high heels. Som vanlig.